2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Biografija


Kazimieras Vasiliauskas (g. 1990 m. rugpjūčio 2 d. Kaišiadoryse) – automobilių sporto lenktynininkas iš Lietuvos. 2009 m. sezone Formulės Palmer Audi čempionate užėmė 2 vietą, o naujai atkurtame Formulės 2 čempionate – 7. Šiuo metu dalyvauja antrame F2 sezone.

Kartingas


Kazimieras Vasiliauskas į kartingo sportą atėjo 1999 m., dar būdamas 8-erių metų amžiaus. Po kelių metų lenktynių trims metams išvyko į Vokietiją. Grįžęs toliau tęsė kartingo sporto karjerą ir per visą jos laiką laimėjo tris Lietuvos kartingo čempionatus bei „Rok-Junior Cup“ taurę. 2006-2007 m. išbandė jėgas Europos šalių ir tarptautiniuose čempionatuose, o aukščiausius rezultatus pasiekė Europos kartingo čempionate KZ2 klasėje, kur užėmė 5 vietą ir Winning Series Karting čempionate KZ2 klasėje, užkopęs ant antro pakylos laiptelio.

Formulė Renault

2008 m. K. Vasiliaukas žengė į atvirų ratų vienviečių automobilių (formulių) sportą – metų pradžioje buvo priimtas į „Prema Powerteam“ komandą ir dalyvavo Italijos Formulės Renault 2.0 bei Eurocup Formulės Renault 2.0 čempionatuose. Italijos čempionate lenktynininkas startavo 5 lenktynėse ir bendroje įskaitoje užėmė 21 vietą, o Eurocup serijoje per 10 lenktynių nepelnė nė taško ir nebuvo klasifikuotas. Lapkričio 2 d. vykusioje Italijos Formulės Renault žiemos taurėje antrose lenktynėse pelnė pergalę, bendroje įskaitoje liko antras.

Formulė 2



2009 m. vasarį K. Vasiliauskas pasirašė sutartį lenktyniauti po 25 metų pertraukos FIA atkurtame Formulės 2 čempionate. ir pirmuoju lietuviu, dalyvaujančiu tarptautinio lygio vienviečių automobilių čempionate. Lenktynininkas jau pirmame F2 etape Ispanijoje, Valencijos trasoje, užlipo ant apdovanojimų pakylos – užėmė trečią vietą, lenktynes pradėjęs iš devintos pozicijos. Geriausią sezono rezultatą pasiekė septinto etapo metu Imoloje (Italija), kur iškovojo pole poziciją, pirmose lenktynėse finišavo pirmas ir jose nuriedėjo greičiausią ratą. Galutinėje įskaitoje sezoną baigė 7-oje vietoje, iš 16 lenktynių nefinišavo tik trejose ir keturiskart užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Prieš prasidedant kitų metų sezonui, dalyvavo bandymuose Portugalijoje, Algarvės trasoje. Gruodžio 11 d. važiavimuose ryte likęs septintas, antroje sesijoje buvo pirmas, o trečioje pirmą poziciją užėmė įveikęs greičiausią tos dienos ratą tarp visų lenktynininkų.

2010 m. kovo 12 d. oficialioje čempionato interneto svetainėjo buvo paskelbta, jog K. Vasiliauskas grįžta antram sezonui, o pagrindinis uždavinys – užimti pirmą vietą.

Formulė Palmer Audi

Dar neprasidėjus 2009 m. Formulės 2 sezonui, K. Vasiliauskas buvo patvirtintas kaip vienas iš Formulės Palmer Audi čempionato lenktynininkų. Pasak paties lenktynininko, viena iš priežasčių, kodėl nusprendė dalyvauti FPA, buvo patirties trūkumas, lyginant su kitais Formulės 2 dalyviais. Sezoną Kazimieras pradėjo puikiai. Pirmą lenktynių savaitgalį Brands Hatch trasoje iškovojo dvi pole pozicijas, pirmose lenktynėse įveikė greičiausią ratą, antrose finišavo antras, o trečiose iškovojo pirmą vietą. Įpusėjus sezonui net keturis kartus iš eilės atvažiavo antras. Kova dėl FPA čempiono titulo vyko iki pat čempionato pabaigos ir iškovoti šį titulą vilčių neliko tik paskutiniųjų lenktynių Snetterton trasoje spalio 18 d. metu, kai lenktynininkas starto metu kliudė pagrindinį savo varžovą Richard Plant ir dėl patirtų apgadinimų jau pirmame posukyje pateko į avariją, dėl kurios nebegalėjo tęsti lenktynių[17]. Bendroje įskaitoje Kazimieras Vasiliauskas liko antras. 11 iš 20 sezono lenktynių užlipo ant apdovanojimų pakylos.

GP2 serija


K. Vasiliauskas dalyvavo 2009 m. lapkričio 10–12 d. Paul Ricard trasoje (Prancūzija) vykusiuose GP2 serijos bandymuose, į kuriuos jį pakvietė italų komanda „Trident Racing“, ir tapo pirmuoju lietuviu, sėdusiu prie GP2 formulės vairo[18]. Lapkričio 11 d. važiavimuose lenktynininkas buvo 15 ir 10, o lapkričio 12 d. – 16 ir 10.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą